ΔΥΝΑΤΗ ΕΛΛΑΔΑ
Image by Cool Text: Free Graphics Generator - Edit Image

« ΠΥΡΗΝΙΚΟΣ ΤΡΟΜΟΣ!!! | ΚΑΛΟΚΑΙΡΙΝΟ ΤΣΟΥΝΑΜΙ ΜΕ ΝΕΑ ΜΕΤΡΑ... »


ΟΙ ΤΥΧΕΡΟΙ ΤΩΝ ΑΛΛΑΓΩΝ...ΣΤΟ ΝΕΟ ΑΣΦΑΛΙΣΤΙΚΟ

alt

ΥΣ:1.ΓΙΑ ΚΑΛΥΤΕΡΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΟΣΟ ΑΦΟΡΑ ΤΟ ΣΥΝΤΑΞΙΟΔΟΤΙΚΟ ΤΟΥ ΙΔΙΩΤΙΚΟΥ ΤΟΜΕΑ (ΙΚΑ)ΔΕΙΤΕ ΤΟ ΘΕΜΑ ΠΟΥ ΑΝΑΡΤΗΣΑ 22/7/2010 ''ΟΛΕΣ ΟΙ ΑΝΑΤΡΟΠΕΣ ΠΟΥ ΦΕΡΝΕΙ Ο ΑΣΦΑΛΙΣΤΙΚΟΣ ΝΟΜΟΣ''

 

 ΥΣ:2.ΚΑΝΤΕ ΚΛΙΚ ΕΔΩ

http://fapes-mapes.blogspot.com/2010/11/blog-post_9709.html

Εκτός κινδύνου είναι όσοι δημόσιοι υπάλληλοι προλάβουν να θεμελιώσουν δικαίωμα συνταξιοδό

τησης μέσα στη φετινή χρονιά. Οι συγκεκριμένοι εργαζόμενοι δεν πρόκειται να επηρεαστούν από τις επερχόμενες αλλαγές στο ασφαλιστικό σύστημα, ακόμα και αν παραμείνουν στην εργασία τους και μετά το 2010.
Η κυβέρνηση προχώρησε σε ειδική ρύθμιση για τους δημοσίους υπαλλήλους αλλά και όσους υπάγονται στα...
ειδικά ταμεία που πήραν τον δρόμο για το ΙΚΑ (δηλαδή τους φορείς του ευρύτερου δημόσιου τομέα).
Οι τυχεροί των αλλαγών
Με τη συγκεκριμένη ρύθμιση διασφαλίζονται τα ασφαλιστικά δικαιώματα όσων θεμελιώσουν μέσα στη χρονιά δικαίωμα συνταξιοδότησης, ακόμα και αν δεν πληρούν τις προϋποθέσεις για να ανοίξουν την πόρτα εξόδου.

Τη σχετική πρωτοβουλία πήραν ο υπουργός Εργασίας Αν. Λοβέρδος και ο υφυπουργός Γ. Κουτρουμάνης σε μια προσπάθεια να ανακοπεί το κύμα φυγής από τον δημόσιο τομέα και τα ασφαλιστικά ταμεία. Είναι χαρακτηριστικό πως μέσα στο πρώτο τετράμηνο του έτους περισσότεροι από 15.000 δημόσιοι υπάλληλοι έσπευσαν να υποβάλουν τα χαρτιά τους για συνταξιοδότηση, σε μια προσπάθεια να αποφύγουν τυχόν αλλαγές. Για να μπει τέλος στη μαζική αυτή φυγή η σχετική ρύθμιση προηγήθηκε του ασφαλιστικού νομοσχεδίου και περιλαμβάνεται στον νόμο 3847 (ΦΕΚ Α67/11-5-2010).

Συγκεκριμένα, στην παράγραφο 7 προβλέπεται πως διασφαλίζονται τα συνταξιοδοτικά δικαιώματα που έχουν θεμελιωθεί ή θα θεμελιωθούν μέχρι 31 Δεκεμβρίου 2010 από δημοσίους υπαλλήλους, στρατιωτικούς, πυροσβέστες κ.ά. Το ίδιο ισχύει και για υπαλλήλους του ευρύτερου δημόσιου τομέα, οι οποίοι ανήκουν σε Ταμεία που έχουν ενταχθεί στο ΙΚΑ.

Οι συγκεκριμένοι ασφαλισμένοι μπορεί να παραμείνουν στην εργασία τους και μετά τη θεμελίωση του δικαιώματος, χωρίς να επηρεαστούν από τις όποιες μεταβολές.

Επιλογή
Επιπλέον, με την παράγραφο 8 του ίδιου νόμου δίνεται το δικαίωμα σε όσους δημοσίους υπαλλήλους έχουν υποβάλει αίτηση παραίτησης μέσα στο έτος να την ανακαλέσουν μέσα σε ένα μήνα από τη δημοσίευση του νόμου (δηλαδή μέχρι τις 11 Ιουνίου).

Το «Εθνος» παρουσιάζει σήμερα με τη βοήθεια του δικηγόρου Διονύση Ρίζου, που ειδικεύεται σε θέματα κοινωνικής ασφάλισης, τις προϋποθέσεις για τη θεμελίωση συνταξιοδοτικού δικαιώματος στον δημόσιο τομέα. Επιπλέον δημοσιεύονται πίνακες με τα όρια συνταξιοδότησης και αναλυτικά παραδείγματα.

Αναλυτικά παραδείγματα
Τι γίνεται με μητέρα ανήλικου, υπάλληλο με δύο χρόνια θητεία και στρατιωτικούς

Ερώτηση: Εργαζόμενη που έχει προσληφθεί στο Δημόσιο το 1980 έχει παιδί που γεννήθηκε το 1985. Η ίδια γεννήθηκε το 1955. Πώς θεμελιώνει δικαίωμα και πότε μπορεί να συνταξιοδοτηθεί;

Απάντηση: Η συγκεκριμένη εργαζόμενη θεμελιώνει δικαίωμα συνταξιοδότησης κατά τον χρόνο που συμπληρώνει 15 έτη υπηρεσίας. Επομένως το 1995 θεμελίωσε δικαίωμα συνταξιοδότησης, αφού είχε παιδί ανήλικο.

Αυτό σημαίνει ότι το δικαίωμα που απέκτησε κατά τον χρόνο θεμελίωσης δεν μπορεί να επηρεαστεί από τις όποιες αλλαγές υπάρξουν στη συνέχεια (ενηλικίωση παιδιού κ.ά.).

Για να καταβληθεί η σύνταξη στην εργαζόμενη θα πρέπει να συμπληρωθεί χρόνος υπηρεσίας 16,5 έτη και ηλικία 43,5 ετών σύμφωνα με την ισχύουσα νομοθεσία. Η ίδια εργαζόμενη μπορεί επίσης να συνταξιοδοτηθεί εφόσον συμπληρώσει 23,5 συντάξιμα έτη (από τα οποία τα 16,5 στο Δημόσιο) ανεξαρτήτως ορίου ηλικίας.

Στη συγκεκριμένη περίπτωση η θεμελίωση του δικαιώματος επήλθε με τη συμπλήρωση της 15ετίας. Το όριο ηλικίας, όπως επίσης και τα συντάξιμα χρόνια που απαιτούνται -και στην περίπτωση που η σύνταξη χορηγείται χωρίς όριο ηλικίας- «κλειδώνουν» με βάση αυτό που ισχύει κατά τον χρόνο θεμελίωσης του δικαιώματος.

Ερώτηση: Εργαζόμενος έχει προσληφθεί στο Δημόσιο το 1975 και έχει και δύο χρόνια στρατιωτικής θητείας. Τι ισχύει στην περίπτωση αυτή για τη θεμελίωση συνταξιοδοτικού δικαιώματος;

Απάντηση: Ο συγκεκριμένος εργαζόμενος θεμελιώνει δικαίωμα συνταξιοδότησης με τη συμπλήρωση 25 ετών στον δημόσιο τομέα. Στα 25 έτη συνυπολογίζεται και ο χρόνος στρατιωτικής θητείας, που αναγνωρίζεται με εξαγορά στη συγκεκριμένη περίπτωση (η 25ετία δεν έχει συμπληρωθεί μέχρι 31 Δεκεμβρίου 1997).

Επομένως εάν αναγνωρίσει τη στρατιωτική θητεία ο εργαζόμενος, που είναι σωστή επιλογή, θεμελιώνει δικαίωμα το 1998 (συμπλήρωση 25ετίας). Εάν δεν αναγνωρίσει τη στρατιωτική θητεία του, το δικαίωμα θεμελιώνεται το 2000.Ο εργαζόμενος εφόσον θεμελιώσει συνταξιοδοτικό δικαίωμα το 1998 παίρνει σύνταξη σε ηλικία 60,5 ετών ή εναλλακτικά παίρνει σύνταξη με συνολικά 32,5 συντάξιμα έτη (από τα οποία 25 στο Δημόσιο) χωρίς όριο ηλικίας.

Εάν ο εργαζόμενος δεν αναγνωρίσει τον χρόνο στρατιωτικής θητείας, οπότε θεμελιώνει το δικαίωμά του το 2000, για να πάρει σύνταξη θα πρέπει να συμπληρώσει ηλικία 61,5 ετών. Εναλλακτικά μπορεί να συμπληρώσει συνολικά 33,5 συντάξιμα έτη, οπότε αποχωρεί χωρίς όριο ηλικίας.

Ερώτηση: Εκπαιδευτικός, γεννηθείς το 1955, προσελήφθη στο Δημόσιο το 1981 και έχει υπηρετήσει πριν από την πρόσληψή του 2 έτη στρατιωτικής θητείας. Εχει συνεχή υπηρεσία μέχρι σήμερα. Πότε μπορεί να συνταξιοδοτηθεί;

Απάντηση: Εφόσον αναγνωρίσει τον χρόνο στρατιωτικής θητείας, θεμελίωσε δικαίωμα με 25 έτη ασφάλισης. Μπορεί να συνταξιοδοτηθεί το 2010, οπότε συμπληρώνει το 55ο έτος της ηλικίας του και 30 συντάξιμα έτη.

Ερώτηση: Στρατιωτικός έχει 24 χρόνια και 6 μήνες υπηρεσία που συμπλήρωσε τον μήνα που διανύουμε. Επηρεάζεται από τα νέα μέτρα;

Απάντηση: Ο εν λόγω στρατιωτικός θεμελίωσε δικαίωμα για συνταξιοδότηση χωρίς όριο ηλικίας. Σε καμία περίπτωση δεν αλλάζει το καθεστώς με το οποίο θα συνταξιοδοτηθεί.

Ερώτηση: Γυναίκα που διορίστηκε στο Δημόσιο το 1978. Πότε θεμελιώνει δικαίωμα;

Απάντηση: Η εν λόγω εργαζόμενη αν είναι άγαμη έχει ήδη θεμελιώσει δικαίωμα συνταξιοδότησης με τη συμπλήρωση 15ετίας. Μπορεί να συνταξιοδοτηθεί στα 60 ή αν συμπληρώσει 35 χρόνια χωρίς όριο ηλικίας. Αν είναι έγγαμη μπορεί ήδη να συνταξιοδοτηθεί.

Ερώτηση: Γυναίκα που διορίστηκε στο Δημόσιο το 1989. Πότε θεμελιώνει δικαίωμα;

Απάντηση: Και η συγκεκριμένη εργαζόμενη έχει θεμελιώσει δικαίωμα με τη συμπλήρωση 15 ετών ασφάλισης. Μόλις φτάσει το 60ό έτος της ηλικίας της θα μπορέσει να συνταξιοδοτηθεί κανονικά.

Πώς θεμελιώνεται
Τα «κλειδιά» για το συνταξιοδοτικό δικαίωμα

Πώς θεμελιώνεται δικαίωμα συνταξιοδότησης στο Δημόσιο. Για τους εργαζόμενους στον δημόσιο τομέα η θεμελίωση συνταξιοδοτικού δικαιώματος επέρχεται με τη συμπλήρωση των απαιτούμενων ετών, που προβλέπονται για κάθε κατηγορία.

Σε πολλές περιπτώσεις η θεμελίωση του δικαιώματος δεν σημαίνει ταυτόχρονα και δυνατότητα συνταξιοδότησης του εργαζομένου, «κλειδώνει» όμως το δικαίωμά του για συνταξιοδότηση μέχρι την πλήρωση όλων των απαραίτητων προϋποθέσεων.

Ετσι ο εργαζόμενος μπορεί σε μετέπειτα χρόνο να κάνει χρήση του υπό αίρεση δικαιώματός του.

Σε περίπτωση που ο ασφαλισμένος δεν έχει συμπληρώσει το όριο ηλικίας που προβλέπεται, απλώς περιμένει προκειμένου να πάρει σύνταξη όταν συμπληρώσει αυτό το όριο.

Το ίδιο ακολουθείται και στην περίπτωση συνταξιοδότησης χωρίς όριο ηλικίας. Οποτε συμπληρώσει τα συντάξιμα χρόνια που προβλέπονται μπορεί να συνταξιοδοτηθεί.

Για τη θεμελίωση συνταξιοδοτικού δικαιώματος ισχύουν τα εξής:

* Για προσληφθέντες μέχρι 31 Δεκεμβρίου 1982 οι χρόνοι που συνυπολογίζονται για θεμελίωση του δικαιώματος είναι οι δημόσιες υπηρεσίες και ο χρόνος στρατιωτικής θητείας.
* Για τους προσληφθέντες από 1ης Ιανουαρίου 1983 και μετά, για θεμελίωση του συνταξιοδοτικού δικαιώματος συνυπολογίζονται όλοι οι χρόνοι, αρκεί να υπάρχει πενταετής υπηρεσία στο Δημόσιο.

Διαφορετικές οι προϋποθέσεις
Οι μητέρες ανηλίκων

Ειδική αναφορά πρέπει να γίνει στις μητέρες ανηλίκων. Στη συγκεκριμένη κατηγορία ασφαλισμένων μητέρων στον στενό και τον ευρύτερο δημόσιο τομέα η θεμελίωση δικαιώματος επέρχεται υπό διαφορετικές προϋποθέσεις.

Συγκεκριμένα, η μητέρα ανήλικου παιδιού, δημόσιος υπάλληλος, με τη συμπλήρωση των απαραίτητων ετών ασφάλισης θεμελιώνει δικαίωμα συνταξιοδότησης. Μπορεί όμως να ασκήσει το εν λόγω δικαίωμα μόνον όταν κατά τη συμπλήρωση του ανάλογου προβλεπόμενου ορίου ηλικίας το παιδί εξακολουθεί να είναι ανήλικο.

Ετσι ενώ μπορεί να συμπληρώσει τα απαραίτητα έτη ασφάλισης πολύ νωρίτερα, πρέπει κατά τη συμπλήρωση του ορίου ηλικίας να υφίσταται σωρευτικά και η προϋπόθεση της ανηλικότητας του παιδιού.

Πηγή Κατερίνα Κοκκαλιάρη ΕΘΝΟΣ.

socratis1

Καλησπέρα! Επειδή είμαι κι εγώ ένας από τους πολλούς που ανησυχούν για το θέμα της σύνταξης... θα ήθελα να ρωτήσω... μπορώ να επικοινωνήσω με κάποιον μέσω mail ώστε να με ενημερώσει αν έχω δικαίωμα συνταξιοδότησης ; Ευχαριστώ εκ των προτέρων!

geoathanas

ΕΧΩ ΤΗΝ ΕΝΤΥΠΩΣΗ ΠΩΣ ΓΙΑ ΤΟ 2010 ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΕΙ ΠΡΟΒΛΗΜΑ ΚΑΙ ΜΑΛΟΝ ΚΑΙ ΓΙΑ ΤΟ 2011.ΓΙΑ ΜΕΤΑ ΣΙΓΟΥΡΑ ΘΑ ΠΕΡΙΜΕΝΟΥΜΕ ΤΟ ΝΕΟ ΑΣΦΑΛΙΣΤΙΚΟ.ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΕΡΓΑΣΙΟΛΟΓΟΙ ΠΟΥ ΕΧΟΥΝ ΚΑΛΥΤΕΡΟΙ ΓΝΩΣΗ ΤΟΥ ΘΕΜΑΤΟΣ!!!

avatar

Καλησπέρα σας.Είμαι εργαζόμενος στην Εμπορική τράπεζα θα έβγαινα στην σύνταξη τέλος του 2011.Έχω ένσημα από το 1979 εκτός τράπεζας και από 1985 στην παρούσα δουλειά μου.Με τα νέα μέτρα του ασφαλιστικού θα μπορέσω να φύγω;Θα ισχύει ότι παλιά 31,5 χρόνια εκτός ηλικίας;Η συνταξή μας χορηγείται από το ΕΤΑΤ.
Ευχαριστώ εκ τω προτέρω

geoathanas

ΟΙ ΠΡΙΝ ΤΟΥ 1982 ΔΕΝ ΕΧΟΥΝ ΚΑΝΕΝΑ ΠΡΟΒΛΗΜΑ ΑΦΟΥ ΕΧΟΥΝ ΤΙΣ ΑΠΑΡΑΙΤΗΤΕΣ ΠΡΟΥΠΟΘΕΣΕΙΣ ΚΑΙ ΤΙΣ ΣΥΜΠΛΗΡΩΝΟΥΝ ΤΟ 10 ΚΑΙ11.

avatar

Καλησπέρα σας.Είμαι υπάλληλος της Εμπορικής Τράπεζας ,διορισμένος από τον 01/1981 και σύμφωνα με το καταστατικό του ΕΤΑΤ έβγαινα στη σύνταξη τον Ιούλιο 2012(32 χρόνια χωρίς όριο ηλικίας ).Με το νέο ασφαλιστικό θα μπορέσω να συνταξιοδοτηθώ ;
Άλλη δυνατότητα που ισχύει είναι 25 χρόνια υπηρεσίας και 55 ετών (την οποία δεν πληρώ αφού είμαι 49,5 μηνών ).Θεμελιώνω δικαίωμα συνταξιοδότησης μέχρι την 31/12/2010 μόνο με τα χρόνια υπηρεσίας ;
Ευχαριστώ.

avatar

Καλησπέρα ειμαι στρατιωτικός και θεμελιώνω δικαίωμα σύνταξης με το παρών κώδικα πολιτικών και στρατιωτικών συντάξεων στα 24 και 6 μήνες με 15ετη πραγματική στις 07/12/2010 θα με επηρεάσει το νέο ασφαλιστικό η θα μπορέσω να συνταξιοδοτηθώ οπως ισχύει.
Ακομα και αν παραμείνω τι μέλλει γεννέσται?
θα έχω το ίδιο δικαίωμα οπως και σήμερα οπως αναφέρεται στον νόμο 3847 (ΦΕΚ Α67/11-5-2010).
Ευχαριστώ

Με τιμή
Ε.Μ.Θ

geoathanas

ΓΙΑ ΝΑ ΕΙΜΑΙ ΕΙΛΙΚΡΙΝΗΣ ΜΑΛΛΟΝ ΘΙΓΟΝΤΑΙ ΚΑΙ ΟΙ ΣΤΡΑΤΙΩΤΙΚΟΙ,ΑΝΑΜΟΝΗ ΛΙΓΩΝ ΕΒΔΟΜΑΔΩΝ ΓΙΑ ΝΑ ΞΕΚΑΘΑΡΙΣΕΙ ΤΟ ΤΟΠΙΟ

avatar

ΘΕΜΕΛΙΩΝΑ ΣΥΝΤΑΞΙΟΔΟΤΙΚΟ ΔΙΚΑΙΩΜΑ 1/3/2011 ΜΕ ΞΑΓΟΡΑ 2 ΜΗΝΩΝ ΣΤΡΑΤΟΥ ΜΠΟΡΩ ΝΑ ΦΥΓΩ? ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ

avatar

καλησπερα θεμελιωση συνταξιοδοτικου δικαιωματος 01/03/2011. Εαν κανω εξαγορα 4 μηνων στρατιωτικης θητειας μπορω να συνταξιοδοτηθω 31/102010? αν γνωριζει καποιοςνα μου απαντησει ευχαριστω πολυ

geoathanas

ΝΟΜΙΖΩ ΠΩΣ ΝΑΙ,ΓΙΝΕΤΑΙ

avatar

Συμπληρώνω 24 χρόνια και 6 μήνες τον Οκτώβριο του 2010
Έχω δικαίωμα συνταξιοδότησης
Ευχαριστώ

avatar

Καλημέρα σας. Είμαι ΔΥ και διορίστηκα τον Ιούνιο του 1983. Ωστόσο έχω ένα χρόνο πριν στο ΙΚΑ. Πότε θεμελίωσα δικαίωμα σύνταξης;Θεωρούμαι παλαιά ασφαλισμένη; Μέχρι το 2003 είχα ανήλικο παιδί και σήμερα είμαι 53 ετών (1957) . Πότε μπορώ να φύγω; Επίσης γνωρίζετε αν ο δημόσιος υπάλληλος συγγραφέας μετά την συνταξιοδότηση έχει δικαίωμα να έχει συγγραφικά δικαιώματα χωρίς να του περικόπτεται η σύνταξη;

avatar

Ειμαι γεννηθεισα 1962.Εχω 7 χρονια ασφαλιση στο ΙΚΑ και 11 χρονια στο ΤΕΒΕ οπου ειμαι ασφαλισμενη μεχρι σημερα.Εχω δυο ανηλικα παιδια 8 και 10 χρονων σημερα.Μπορω να λαβω μειωμενη συνταξη με ανηλικο παιδι και σε ποια ηλικια?

avatar

"Εκτός κινδύνου είναι όσοι δημόσιοι υπάλληλοι προλάβουν να θεμελιώσουν δικαίωμα συνταξιοδότησης μέσα στη φετινή χρονιά."

Τι εννοείτε "προλάβουν να θεμελιώσουν"? Η θεμελίωση γίνεται με κάποια διαδικασία? Δηλ. αν μια τρίτεκνη και μητέρα ανηλίκου (που ενηλικιώνεται το Σεπτέμβριο του 2010) σήμερα έχει ήδη συμπληρώσει την 25ετία και είναι πάνω από 50 ετών πρέπει να κάνει κάτι μεχρι το τέλος του 2010 για να θεμελιώσει το δικαίωμα συνταξιοδότησης ή όποτε αποφασίσει να βγει θα γίνει ο υπολογισμός με βάση το -αυτόματα θεμελιωμένο - σημερινό δικαίωμα?
Ευχαριστώ πολύ!!

avatar

Είμαι άνδρας 48 ετών διορισμένος δάσκαλος το 1987 και με 9μηνη προϋπηρεσία αναγνωρισμένη στο δημόσιο, συμπληρώνω στις 9/11/2010 ακριβώς 24 πραγματικά χρόνια υπηρεσίας. Άν μέχρι τις 31/12/2010 αναγνωρίσω και τους 28 μήνες στρατιωτικής θητείας, θεμελιώνω συνταξιοδοτικό δικαίωμα μέσα στο 2010; Πόσα χρόνια χρειάζονται γι’ αυτό ;
Άν όχι πότε θεμελιώνω και αν με συμφέρει να αναγνωρίσω το στρατιωτικό. Ευχαριστώ.

avatar

ΚΑΛΗΜΕΑ ΣΑΣ ΝΑ ΥΠΟΒΑΛΩ ΚΑΙ ΕΓΩ ΜΙΑ ΕΡΩΤΗΣΗ ΕΧΩ ΓΕΝΗΘΕΙ ΤΟ
1954 ΕΧΩ 8.572 ΒΑΡΕΑ ΚΑΙ 1.500 ΣΤΟ Ν.Α.Τ ΣΥΝΟΛΟ 10.072
ΑΝ ΠΑΡΩ ΚΑΙ ΤΟΥ ΣΤΡΑΤΟΥ 430 ΚΑΙ ΣΥΜΠΛΗΡΟΣΩ 10.500 ΤΕΛΟΣ ΣΤΙΣ 31-12-2010 ΜΠΠΟΡΩ ΝΑ ΦΥΓΩ ΤΟ 2011 ΓΙΑ ΝΑ ΠΑΡΩ ΛΙΓΟΤΕΡΑ ΤΟΥ ΣΤΡΑΤΟΥ ΚΑΙ ΤΙ ΕΠΙΠΤΩΣΕΙΣ ΘΑ ΕΧΩ .

ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ

ΧΡΙΣΤΟΦΗΣ ΣΟΦΟΚΛΗΣ

avatar

ΚΑΛΗΜΕΑ ΣΑΣ ΝΑ ΥΠΟΒΑΛΩ ΚΑΙ ΕΓΩ ΜΙΑ ΕΡΩΤΗΣΗ ΕΧΩ ΓΕΝΗΘΕΙ ΤΟ
1954 ΕΧΩ 8.572 ΒΑΡΕΑ ΚΑΙ 1.500 ΣΤΟ Ν.Α.Τ ΣΥΝΟΛΟ 10.072
ΑΝ ΠΑΡΩ ΚΑΙ ΤΟΥ ΣΤΡΑΤΟΥ 430 ΚΑΙ ΣΥΜΠΛΗΡΟΣΩ 10.500 ΤΕΛΟΣ ΣΤΙΣ 31-12-2010 ΜΠΠΟΡΩ ΝΑ ΦΥΓΩ ΤΟ 2011 ΓΙΑ ΝΑ ΠΑΡΩ ΛΙΓΟΤΕΡΑ ΤΟΥ ΣΤΡΑΤΟΥ ΚΑΙ ΤΙ ΕΠΙΠΤΩΣΕΙΣ ΘΑ ΕΧΩ .

ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ

ΧΡΙΣΤΟΦΗΣ ΣΟΦΟΚΛΗΣ

geoathanas

ΤΟ ΣΙΓΟΥΡΟ ΕΙΝΑΙ ΟΤΙ ΜΠΟΡΕΙΣ ΝΑ ΦΥΓΕΙΣ 31/12/10 ΚΑΝΟΝΙΚΑ.
ΓΙΑ ΤΟ Β' ΣΚΕΛΟΣ ΤΟΥ ΕΡΩΤΗΜΑΤΟΣ ΣΟΥ ΕΙΝΑΙ ΣΟΦΟΤΕΡΟ ΝΑ ΠΑΡΕΙΣ ΤΗΝ ΣΙΓΟΥΡΗ ΓΝΩΜΗ ΚΑΠΟΙΟΥ ΕΙΔΙΚΟΥ...

avatar

ΓΕΙΑ ΣΑΣ ΝΑ ΥΠΟΒΑΛΛΩ ΚΑΙ ΕΓΩ ΕΝΑ ΕΡΩΤΗΜΑ
ΕΧΩ ΕΝΑΡΞΗ ΑΣΦΑΛΙΣΗΣ 1/9/1997 ΙΚΑ ΤΕΑΜ ΜΙΚΤΑ
ΕΩΣ ΚΑΙ 31/12/2010 4000 ΚΑΙ ΣΥΝΕΧΙΖΩ ΝΑ ΕΡΓΑΖΟΜΑΙ ΜΕ ΠΛΗΡΗ ΑΠΑΣΧΟΛΗΣΗ ΣΤΟ 2011 (ΤΟΝ 9/2011 ΘΑ ΕΧΩ 4300)
ΕΧΩ ΕΠΙΣΗΣ 2 ΑΝΗΛΙΚΑ ΠΑΙΔΙΑ ΜΕ ΗΜ.ΓΕΝΝ.6/6/2006 ΚΑΙ 19/2/10
ΓΙΑ ΤΑ ΟΠΟΙΑ ΠΗΡΑ ΑΔΕΙΕΣ ΛΟΧΕΙΑΣ
ΤΕΛΟΣ ΕΧΩ ΚΑΙ ΠΤΥΧΙΟ ΑΕΙ
ΜΠΟΡΩ ΝΑ ΘΕΜΕΛΙΩΣΩ ΔΙΚΑΙΩΜΑ ΣΥΝΤΑΞΗΣ ΧΡΗΣΙΜΟΠΟΙΩΝΤΑΣ ΤΑ ΠΛΑΣΜΑΤΙΚΑ ΕΤΗ ΚΑΙ ΤΙΣ ΑΔΕΙΕΣ ΓΙΑ ΤΑ ΠΑΙΔΙΑ ΚΑΙ ΕΞΑΓΟΡΑΖΟΝΤΑΣ
ΤΑ ΕΤΗ ΦΟΙΤΗΣΗΣ?
ΜΗΠΩΣ ΙΣΧΥΕΙ ΜΟΝΟ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΑΣΦΑΛΙΣΜΕΝΟΥΣ ΠΡΙΝ ΤΟ 1993?

geoathanas

ΜΠΟΡΕΙΣ ΝΑ ΘΕΜΕΛΙΩΣΕΙΣ ΣΥΝΤΑΞΗ ΚΑΝΟΝΤΑΣ ΧΡΗΣΗ ΤΙΣ ΠΡΟΥΠΟΘΕΣΕΙΣ ΠΟΥ ΕΧΕΤΕ ΩΣ ΑΝΑΦΟΡΑ ΤΑ ΠΛΑΣΜΑΤΙΚΑ ΕΤΗ.
ΒΕΒΑΙΑ ΚΑΛΟ ΕΙΝΑΙ ΝΑ ΡΩΤΗΣΕΤΕ ΚΑΙ ΕΝΑΝ ΑΡΜΟΔΙΟ ΓΙΑ ΠΙΟ ΛΕΠΤΟΜΕΡΗΣ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΣΧΕΤΙΚΑ ΜΕ ΤΗΝ ΕΞΑΓΟΡΑ ΤΟΝ ΠΡΟΥΠΟΘΕΣΕΩΝ.

avatar

καλησπερα,διοριστηκα στο ΙΚΑ στις 19-9-1985 και εχω εξαγορασει τα δυο χρονια του Στρατου.ποτε μπορω να βγω με μειωμενη? Ημερομηνια γενησης στις 7-2-1959.Ευχαριστω.

kosmvaso

Διορίσθηκα 11-12-1985.
Η ορκομοσία μοθ έγινε 26-01-1996.
Έχω 4 παιδιά είμαι 43 ετών. Θέλω να ρωτήσω αν ισχύει το 3+ παιδιά έχω 21 έτη μπορώ να βγώ στην σύνταξη στα 52 μου?

kosmvaso

Διορίσθηκα 11-12-1985.
Η ορκομοσία μοθ έγινε 26-01-1996.
Έχω 4 παιδιά είμαι 43 ετών. Θέλω να ρωτήσω αν ισχύει το 3+ παιδιά έχω 21 έτη μπορώ να βγώ στην σύνταξη στα 52 μου?

anastasia1957

Εχω γεννηθει το 1/04/1957. Εχω πρωτο ασφαλιστει στον ιδιωτικο τομεα το 1977.Εχω προσληφθει στο Ι.Κ.Α 02/02/1987 και δουλευω μεχρι σημερα.Εχω παιδι που γεννηθηκε 12/03/1983.ποτε θεμελειωνω συνταξιοδοτικο δικαιωμα;

geoathanas

ΕΧΩ ΤΗΝ ΕΝΤΥΠΩΣΗ ΠΩΣ ΑΦΟΥ ΔΕΝ ΕΧΕΙΣ ΑΝΗΛΙΚΟ ΤΕΚΝΟ ΧΡΕΙΑΖΕΣΑΙ 37 ΧΡΟΝΙΑ Ή 60ο ΕΤΟΣ......

avatar

ΑΛΗΣΠΕΡΑ ΣΑΣ , ΟΝΟΜΑΖΟΜΑΙ ΠΟΥΛΙΔΑΣ ΘΕΟΔΩΡΟΣ ΚΑΙ ΘΑ ΗΘΕΛΑ ΝΑ ΣΑΣ ΡΩΤΗΣΩ ΤΑ ΚΑΤΩΘΙ.

ΗΜΟΥΝ ΑΣΦΑΛΙΣΜΕΝΟΣ ΑΠΟ ΤΟ 1984 ΕΩΣ ΚΑΙ ΤΟ 2011 ΣΤΟ ΙΚΑ ΕΤΕΑΜ ΜΕ ΜΙΚΤΑ ΕΝΣΗΜΑ,
ΣΤΑ ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ 10 ΧΡΟΝΙΑ - ΤΑ ΜΕΝ ΠΡΩΤΑ 5 ΧΡΟΝΙΑ ΕΙΧΑ ΜΙΣΘΟ ΠΕΡΙΠΟΥ 1700 ΕΥΡΩ ΚΑΘΑΡΑ ΕΝΩ ΤΑ ΕΠΟΜΕΝΑ 5 ΤΕΛΕΥΤΑΙ ΚΑΙ ΕΩΣ ΤΟΝ ΙΟΥΝΙΟ ΤΟΥ 2011 ΠΟΥ ΑΠΟΛΥΘΗΚΑ ΕΙΧΑ ΜΙΣΘΟ ΠΕΡΙΠΟΥ 1150 ΕΥΡΩ ΚΑΘΑΡΑ ΑΠΟ ΑΛΛΗ ΕΤΑΙΡΙΑ ΑΠΟ ΤΗΝ ΠΡΩΤΗ.

ΤΟΝ ΑΠΡΙΛΙΟ ΤΟΥ 2011 Η ΣΥΖΗΓΟΣ ΜΟΥ ΕΙΧΕ ΑΤΥΧΗΜΑ ΕΡΓΑΤΙΚΟ ΚΑΙ ΕΙΝΑΙ ΤΕΤΡΑΠΛΗΓΙΚΗ ( ΕΧΕΙ ΚΑΤΑΘΕΣΕΙ ΔΙΚΑΙΟΛΟΓΙΤΙΚΑ ΓΙΑ ΠΙΣΤΟΠΟΙΗΣΗ ΚΑΙ ΣΥΝΤΑΞΗ , ΕΧΕΙ 8000 ΒΑΡΕΑ ΜΕ ΤΕΛΕΥΤΑΙΟ ΜΙΣΘΟ 1500 ΕΥΡΩ ΚΑΘΑΡΑ )

ΘΑ ΗΘΕΛΑ ΝΑ ΞΕΡΩ ΕΑΝ Η ΓΥΝΑΙΚΑ ΜΟΥ ΠΙΣΤΟΠΟΙΗΘΗ ΤΕΛΙΚΑ ΜΕ 80% ΑΝΑΠΗΡΙΑ ( ΤΟ ΠΙΘΑΝΟΤΕΡΟ ) ΔΙΚΑΙΟΥΜΑΙ ΚΑΙ ΕΓΩ ΣΥΝΤΑΞΗ ΣΑΝ ΣΥΖΥΓΟΣ ΑΝΑΠΗΡΟΥ ΑΦΟΥ ΕΧΩ 27 ΧΡΟΝΙΑ ΥΠΗΡΕΣΙΑΣ ΚΑΙ ΑΝ ΣΥΜΦΈΡΕΙ ΝΑ ΕΞΑΓΟΡΆΣΩ ΘΗΤΕΙΑ, ΑΝΕΡΓΙΑ ,ΑΝΑΤΡΟΦΉ ΠΑΙΔΙΩΝ
( ΕΧΟΥΜΑΙ 2 ΠΑΙΔΙΑ 16 ΚΑΙ 21 ΦΟΙΤΗΤΉ ) ΚΑΙ ΠΕΡΙΠΟΥ ΠΟΣΌ ΚΑΝΟΝΙΚΗ ΚΑΙ ΕΠΙΚΟΥΡΙΚΗ ΚΑΙ ΓΙΑ ΤΗΝ ΓΥΝΑΙΚΑ ΜΟΥ ΠΟΣΌ , ΚΑΝΟΝΙΚΗ ΚΑΙ ΕΠΙΚΟΥΡΙΚΗ ΚΑΙ ΠΟΣΌ ΑΠΟ ΕΠΊΔΟΜΑ ΠΑΡΑΠΛΗΓΙΑΣ

avatar

ημερομηνια γεννησης:14/8/1970
ΕΤΟΣ ΕΝΣΗΜΑ
1991 50
1992 285
1993 259
1994 248
1995 260
1996 300
1997 300
1998 300
1999 300
2000 296
2001 300
2002 300
2003 300
2004 300
2005 300
2006 214 (+99 ημερες με επιδομα μητροτητας ΟΑΕΔ 1ο ΠΑΙΔΙ: γεννηση 3/8/2006)
2007 226 (+73 ημερες με επιδομα μητροτητας ΟΑΕΔ 2ο ΠΑΙΔΙ : γεννηση 19/9/2007)
2008 299
2009 189 (+113 ημερες με επιδομα μητροτητας ΟΑΕΔ 3ο ΠΑΙΔΙ: γεννηση 16/1/2009)
2010 300
Συνολο 5326 την 31/12/2010 285 μητροτητα 5611 μαζι με τις μητροτητε
2011 300

Σύνολο 5626 την 31/12/2011 285 μητροτητα 5911 μαζι με μητροτητα

1) ποτε θεμελιωνω συνταξιοδοτικο δικαιμωμα ; Την 31/12/2010 ή την 31/12/2011
2) με ποιο νόμο θεμελιώνω συνταξιοδοτικο δικαίωμα
3) σε ποια ηλικια βγαινω σε συνταξη στα 50; Στα 55; Σε άλλη ; Ποια;
4) προσμετραται στην θελεμιωση του συνταξιοδοτικο δικαιωματος οι ημερες ασφαλισης της μητροτητας ;

geoathanas

ΑΓΑΠΗΤΗ ΓΕΩΡΓΙΑ ΕΠΕΙΔΗ ΕΧΟΥΝ ΑΛΛΑΞΕΙ ΠΟΛΛΑ,ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΑΛΛΑΖΟΥΝ ΠΟΛΛΑ ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΔΕΝ ΜΠΟΡΩ ΝΑ ΣΟΥ ΠΩ ΜΕ ΑΚΡΙΒΕΙΑ ΣΥΓΚΕΚΡΙΜΕΝΑ ΠΡΑΓΜΑΤΑ....ΕΙΝΑΙ ΠΡΟΤΙΜΟΤΕΡΟ ΝΑ ΡΩΤΗΣΕΙΣ ΔΙΚΗΓΟΡΟ ΕΙΔΙΚΟ ΣΕ ΕΡΓΑΣΙΑΚΑ ΘΕΜΑΤΑ Ή ΕΝΑ ΕΡΓΑΤΟΛΟΓΟ...
ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΤΕΤΟΙΕΣ ΑΛΛΑΓΕΣ ΚΑΙ ΛΕΠΤΟΜΕΡΕΙΕΣ (ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΕΧΩ ΑΠΑΝΤΗΣΗ ΣΤΗ 2η ΚΑΙ 3η ΕΡΩΤΗΣΗ ΚΑΙ ΟΧΙ ΣΤΙΣ ΑΛΛΕΣ) ΠΟΥ ΔΕΝ ΜΠΟΡΩ ΝΑ ΑΠΑΝΤΗΣΩ ΣΕ ΟΛΑ ΑΝΕΠΙΦΥΛΑΚΤΑ....
ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ

avatar

Είμαι ασφαλισμένη από το 1981. Το 1982 ήμουν ασφαλισμένη στον ΟΤΕ τότε νομίζω ότι ο οργανισμός θεωρούνταν Δημόσιο. Τώρα εργάζομαι στο Δημόσιο και είμαι 50 ετών.
Οταν το παιδί μου ήταν 18 ετών είχα συνολικά 22,5 χρόνια εργασίας δηλ. το 2007 και σήμερα που είμαι 50 ετών έχω συνολικά 28,5 χρόνια εργασίας εκ των οποίων 10 με ΙΚΑ και 18,5 ΤΑΔΚΥ .
Σας παρακαλώ ήταν ο ΟΤΕ ΔΗΜΌΣΙΟ και μπορώ να βγω σήμερα με σύνταξη πλήρη λόγω ανηλίκου και ποιες ενέργειες πρέπει να κάνω;
Αν όχι παρακαλώ τι πρέπει να γίνει και πότε συμπληρώνω;
Ευχαριστώ εκ των προτέρων.

Τo σχόλιό σας

Αποστολή ως ανώνυμος - ή -

Δέν επιτρέπεται η χρήση HTML tags για τα σχόλια αυτού του blog


Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
MySpace Backgrounds @ HTML-Codes.com
MySpace Backgrounds, MySpace Layouts, MySpace Codes, MySpace Graphics