ΔΥΝΑΤΗ ΕΛΛΑΔΑ
Image by Cool Text: Free Graphics Generator - Edit Image

« ΒΕΝΙΖΕΛΟΣ ΠΡΙΝ ΑΠΟ ΛΙΓH ΩΡΑ:ΔΕΝ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΧΡΕΩΘΟΥΜΕ ΕΚΛΟΓΕΣ,ΑΛΛΑ ΕΚΕΙ ΠΑΜΕ.... | Ο ΞΕΦΤΙΛΑΣ ΟΛΙ ΡΕΝ:ΔΕΝ ΔΩΣΑΜΕ ΕΜΕΙΣ ΕΝΤΟΛΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΡΤ-ΔΕΝ ΔΙΑΒΑΣΕΣ ΤΟ ΜΝΗΜΟΝΙΟ; »


ΟΜΙΛΙΑ ΣΑΜΑΡΑ ΠΡΙΝ ΛΙΓΗ ΩΡΑ:Η ΕΛΛΑΔΑ ΕΙΧΕ ΓΙΝΕΙ JURASSIC PARK-AΡΩΜΑ ΕΚΛΟΓΩΝ;;;;;

ΒΙΝΤΕΟ-Σαμαράς:H Ελλάδα είχε γίνει Jurassic Park

"Δεν κλείνουμε τη δημόσια ραδιοτηλεόραση όπως λένε κάποιοι. Αντίθετα τώρα θα αποκτήσουμε πραγματικά δημόσια ραδιοτηλεόραση. Δεν αναφέρουν ότι θα γίνει ένας νέος υγιής οργανισμός", τόνισε ο Πρωθυπουργός Αντώνης Σαμαράς απαντώντας έμμεσα στον Ευάγγελο Βενιζέλο και τον Φώτη Κουβέλη.

Μιλώντας στο Μέγαρο Μουσικής σε εκδήλωση του ΕΒΕΑ, ο κ. Σαμαράς χαρακτήρισε την ΕΡΤ αμαρτωλή και είπε ότι "η Ελλάδα είχε καταντήσει Jurassic Park, όπου επιβίωναν οι δεινόσαυροι απαρχαιωμένων ιδεοληψιών".

"Παντού στον κόσμο υπάρχουν δημόσιες υπηρεσίες. Όμως, τέτοια φαινόμενα αδιαφάνειας και σπατάλης δεν υπάρχουν πουθενά, τουλάχιστον στην Ευρώπη", τόνισε ο Πρωθυπουργός.

Ο κόσμος, είπε ο κ. Σαμαράς, αναρωτιόταν τόσα χρόνια "κανείς δεν έχει την πολιτική βούληση να τα αλλάξει όλα αυτά";  "Τώρα υπάρχει πολιτική βούληση, το αποδείξαμε και θα το αποδεικνύουμε κάθε μέρα", ανέφερε χαρακτηριστικά και έδωσε το παράδειγμα της ΕΡΤ. 

"Σύμβολο αδιαφάνειας και σπατάλης η ΕΡΤ"

Ο κ. Σαμαράς χαρακτήρισε την ΕΡΤ  σύμβολο της αδιαφάνειας και της σπατάλης. "Αυτό τελείωσε χθες", είπε, υπογραμμίζοντας ότι  στη θέση της θα λειτουργήσει μια νέα δημόσια-αλλά όχι κρατική- ραδιοτηλεόραση, με λιγότερο προσωπικό αλλά επάξια επιλεγμένο.   

Αναφερόμενος στις αντιδράσεις για το κλείσιμο της ΕΡΤ, είπε ότι "φωνάζουν για τα προνόμιά τους, όχι για τα δικαιώματα του λαού. Όταν έκλεισαν χιλιάδες ιδιωτικές επιχειρήσεις τέτοιου είδους αντίδραση δεν υπήρξε, σημείωσε, "τώρα που τελείωσε η αμαρτωλή ΕΡΤ, ξεσπά όλη η υποκρισία ενός συστήματος που έφερε την Ελλάδα ως εδώ και δεν δέχεται να θυσιάσει τα προνόμιά του".

"Αναφέρομαι στα κυκλώματα που απομυζούσαν την ΕΡΤ και τώρα δεν θέλουν να χάσουν τα προνόμιά τους", επεσήμανε,συμπληρώνοντας ότι στο παρελθόν είχαν γίνει προσπάθειες για εξυγίανση της ΕΡΤ με ήπιο τρόπο, αλλά όλες κατέληγαν στο "μηδεν εις το πηλικό και ο κόσμος έλεγε άντε πάλι μια από τα ίδια".

Ο κ. Σαμαράς ξεκαθάρισε επίσης ότι όλοι οι εργαζόμενοι της ΕΡΤ θα αποζημιωθούν με τον πλέον γενναιόδωρο τρόπο και αρκετοί θα επαναπροσληθούν. 


"Θα αποκαταστήσουμε τη δημόσια ενημέρωση με την πιο τολμηρή μεταρρύθμιση που θα υπάρξει -ελπίζω- στα ελληνικά ΜΜΕ. Αυτό που βλέπετε τις τελευταίες μέρες είναι οι τελευταίοι σπασμοί ενός καθεστώτος που καταρρέει", υπογράμμισε.

Ο κ. Σαμαράς καταλήγοντας είπε ότι δεν γίνονται πλέον ανεκτές οι ιερές αγελάδες των προνομίων που κοστίζουν και δεν βγάζουν ποιότητα. "Όσο παραμένουν άθικτες ο ελληνικός λαός θα λέει ότι δεν αλλάζει τίποτα. Θέλω τον λαό αισιόδοξο, γι'αυτό του λέμε ότι έχουμε τη βούληση να τα αλλάξουμε όλα. Και του το χρωστάμε", ανέφερε.

  

Δείτε το βίντεο από το MEGA

 

Το σχόλιο του Βενιζέλου για την ομιλία Σαμαρά


Ακούγοντας την ομιλία του Πρωθυπουργού Αντώνη Σαμαρά, ο Πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ φέρεται να είπε σε στενούς συνεργάτες του: "Αν πάμε σε εκλογές, δεν θα πάμε για την ΕΡΤ. Θα οδηγηθούμε από τον κύριο Σαμαρά και την τακτική του".

 

Κουβέλης:Άντε και καλό μας αγώνα...

"Άντε και καλό μας αγώνα" είπε , σύμφωνα με πληροφορίες, ο Φώτης Κουβέλης σε βουλευτές της ΔΗΜΑΡ, αφήνοντας έτσι εμμέσως πλην σαφώς ανοιχτό το ενδεχόμενο για διεξαγωγή εκλογών.

Σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες, μιλώντας στα στελέχη του κόμματος, μετά τη συνάντηση με τον Ευάγγελο Βενιζέλο, ο κ. Κουβέλης είπε ότι η ΔΗΜΑΡ επιθυμεί να προχωρήσουν οι μεταρρυθμίσεις, αλλά πάντα με συνεννόηση και ειλικρίνεια μεταξύ των κυβερνητικών εταίρων.

Ξεκαθάρισε ότι η ΔΗΜΑΡ δεν θα στηρίξει το νομοσχέδιο για τη δημόσια τηλεόραση , ενώ φέρεται να είπε ότι σε περίπτωση που θα τους ζητηθεί, η ΔΗΜΑΡ δεν θα δώσει ψήφο εμπιστοσύνης στην κυβέρνηση. 

Αύριο, Πέμπτη στις 12 το μεσημέρι θα συνεδριάσει η κοινοβουλευτική ομάδα του κόμματος.

 

Τo σχόλιό σας

Αποστολή ως ανώνυμος - ή -

Δέν επιτρέπεται η χρήση HTML tags για τα σχόλια αυτού του blog


Profile

geoathanas GEOATHANAS
HELLAS
Το προφίλ μου

ΘΕΛΟΥΜΕ ΝΑ ΖΗΣΟΥΜΕ ΚΑΙ ΟΧΙ ΝΑ ΕΠΙΒΙΩΣΟΥΜΕ!!!! ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ: ''geoathanas@pathfinder.gr''

Powered by pathfinder blogs
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
MySpace Backgrounds @ HTML-Codes.com
MySpace Backgrounds, MySpace Layouts, MySpace Codes, MySpace Graphics